Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

L’Ertzaintza desmunta el relat de Vox sobre l’agressió d’uns “menes” a la seva candidata

Si es demostra que és mentida, la jove d’extrema dreta podria ser castigada per una simulació de delicte

Carme Garau 03/11/2021
Imatge de Santiago Abascal en un acte de partit / Vox

La policia d’Euskal Herria ha desmentit la presumpta agressió de quatre “menes” —menors estrangers no acompanyats— a una candidata de Vox a Vitòria-Gasteiz, segons explica El Plural. Com era previsible, el partit d’extrema dreta ha aprofitat aquest cas per fer gala del seu ideari racista i xenòfob.

“Aquests malvats eren magrebins i van destrossar la cara de la jove per no portar el rostre cobert. I el PNB amb mitges tintes. Fa temps que vàreu convertir la nostra terra en el paradís de les paguetes per a immigrants il·legals. Avui les dones sofreixen les conseqüències”, va assegurar Santiago Abascal. Els de Vox, que han protagonitzat la persecució de la lluita feminista i que tant els agrada parlar de denúncies falses ara fan veure que defensen la dona.

L’Ertzaintza ha desmentit la versió de la jove i detalla que “no hi ha dades ni imatges”, després que no s’hagi trobat no cap rastre dels presumptes agressors en les nombroses càmeres de seguretat instal·lades en la zona. Ella, que havia explicat que els assaltants la van envoltar i la van amenaçar al crit de “tu, feixista, et destrossarem aquesta cara maca que tens”, remarcava en tot moment que els joves tenien trets àrabs.

Així doncs, la policia autonòmica considera que la denúncia podria ser falsa i el vicelehendakariJosu Erkoreka, ha confirmat que la portarà a judici i, si es demostra que és mentida, la candidata de Vox podria ser castigada amb una multa de sis a dotze mesos per una simulació de delicte.