Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

L’empresa de jocs en línia del nord-català Nicolas Julia, Sorare, signa un acord amb la Premier League

L’empresa té seu a Nova York i a París, va ser fundada l’any 2018 i està valorada en 4.300 milions de dòlars

Redacció 31/01/2023
Nicolas Julia, impulsor de Sorare

Sorare és un joc en línia on els jugadors hi poden comprar, vendre i canviar cromos d’un equip esportiu virtual, desenvolupat per Adrien Montfort i Nicolas Julia. Aquest darrer és originari d’Illa, a la comarca del Roselló.

L’equip conformat amb els cromos obté una millor o pitjor puntuació cada jornada en funció de l’actuació que han fet en la competició real. Així, Sorare té signats contractes amb diverses lligues esportives mundials com és el cas de la NBA de bàsquet, la MLB de beisbol i la LFP de futbol. 

Segons informa L’Indépendant de Perpinyà, l’empresa Soare ha emès un comunicat anunciant la signatura d’un acord amb la Premier League anglesa: “Aquest acord permetrà a Soare distribuir cromos digitals dels jugadors dels 20 clubs de la Premier League com a part del seu joc (…) i oferirà als aficionats una nova manera de connectar-se amb els seus clubs i jugadors preferits”.

Sorare té més de 3 milions d’usuaris arreu del món i compta amb acorda amb 300 clubs i organitzacions esportives.  L’empresa té seu a Nova York i a París, va ser fundada l’any 2018 i està valorada en 4.300 milions de dòlars.  Hi han invertit esportistes com Serena Williams,  Gerard Piqué, Antoine Griezmann i Kylian Mbappé.