Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

L’electoralisme de Sánchez: promet pagar les bestretes pendents “abans del 10-N”

El president espanyol en funcions també diu que resoldrà “el sudoku del finançament autonòmic” si aconsegueix fer govern

Avatar
Agències 03/10/2019
Pedro Sánchez, president espanyol en funcions / PSOE

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s’ha compromès ara a pagar les entregues a compte pendents a totes les comunitats autònomes “abans” de les eleccions del 10-N. Sánchez ha dit que pagarà les bestretes per “responsabilitat” i ha negat que la promesa sigui una mesura electoralista. “Si no, quan ho faig? Tenim 40 dies fins a les eleccions i no hi ha gaire més marge”, ha afirmat en una entrevista a ‘Nius Diario’. El secretari general del PSOE ha dit que és “important que les comunitats autònomes tinguin els diners que els corresponen”. A més, Sánchez s’ha compromès a “resoldre el Sudoku del finançament autonòmic” durant la propera legislatura si aconsegueix fer govern. “Aquest govern en funcions complirà amb les comunitats autònomes i actualitzarem les entregues a compte abans del 10-N”, ha dit Sánchez.

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ja va assegurar a mitjans de setembre que el govern espanyol havia trobat una “escletxa legal” per pagar les bestretes pendents, però va indicar que es començaria per les comunitats amb més necessitat de liquiditat, les que estan en el FLA: València, Andalusia i Múrcia. Per la resta, inclosa Catalunya, es va comprometre a pagar abans del desembre. Ara, Sánchez va un pas més enllà i, amb l’escenari de la convocatòria d’eleccions, preveu que els pagaments estiguin fets pel 10-N.

Economia mantindrà el contenciós contra el govern espanyol fins que es paguin les bestretes

El departament d’Economia no té cap intenció de retirar el contenciós obert contra el govern espanyol per l’impagament de les bestretes, que des del Govern apunten que arriben a uns 1.300 milions d’euros. Segons han indicat fonts d’Economia, la posició “és la mateixa” i estan pendents de veure si el president espanyol en funcions compleix o no les seves paraules.

Relacionats