Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Le Pen incrementa el seu avantatge en les enquestes per a la primera volta de les presidencials del 2022

|

- Publicitat -

La líder del partit francès d’ultradreta Agrupació Nacional, Marine Le Pen, ha incrementat el seu avantatge sobre els seus rivals, entre ells l’actual cap de l’Estat francès, Emmanuel Macron, en les enquestes per a la primera volta de les eleccions presidencials del 2022, segons un sondeig d’Ifop-Fiducial per a ‘Le Journal du Dimanche’.

Publicitat

 

Le Pen guanyaria a sis de deu escenaris hipotètics en el cas que els comicis se celebressin aquest diumenge, abans de ser derrotada en segona volta per Macron per un 46 per cent de vots a favor seu i un 54 per cent en benefici de l’actual mandatari.

 

Amb tot, els resultats de l’enquesta no tenen precedents en l’acceptació de Le Pen. “Reflecteixen la forta dinàmica que embolica Le Pen així com les dificultats de Macron en el context d’aquesta crisi sanitària”, explica el director adjunt d’Ifop, Fredric Dabi.

 

“Mai un candidat d’Agrupació Nacional ha obtingut resultats semblants a un any de les eleccions”, ha indicat Dabi.

 

Macron està lluitant per satisfer els votants mentre el país s’enfronta a un nou brot d’infeccions, amb gairebé 100.000 morts al país per l’epidèmia.

 

El president, que va ordenar un tancament nacional el 3 d’abril després de retardar la decisió durant setmanes, ha vist com el seu índex d’aprovació va caure un punt, fins al 33 per cent, a principis d’abril, segons una enquesta d’Elabe que es va publicar la setmana passada.

 

L’enquesta Ifop-Fiducial mostra que Macron obtindria entre un 23 per cent i un 28 per cent dels vots en la primera ronda, en contraposició del 25-27 per cent de Le Pen, cosa que significa que només hi hauria un escenari possible per a la seva victòria en primera ronda.

 

Dos rivals potencials més, l’exministre de Salut i president de la regió de classe treballadora d’Alts de França, Xavier Bertrand, així com la presidenta de la regió de París, Valerie Pecresse, també guanyarien contra Le Pen si arribessin a la segona ronda contra ella, amb 59 per cent i 55 per cent de vots respectivament, segons el sondeig, que es va fer a principis d’abril amb un marge d’error d’1-2,2 punts percentuals.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió