Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

L’Automobile Barcelona posarà el focus en el vehicle elèctric i servirà de plataforma de presentació per a tres novetats mundials

Anfac aposta per rejovenir el parc mòbil per lluitar contra la contaminació

|

- Publicitat -

El saló Automobile Barcelona espera reunir 300.000 visitants entre el 13 i el 21 de maig en una cita que atraurà un 40% més de marques i servirà de plataforma de presentació per a tres novetats mundials. Tal com han detallat aquest dijous els responsables de la cita, l’esdeveniment coincidirà amb el saló MOTOh!, especialitzat en vehicles de dues rodes, fet que esperen que estimuli l’assistència de compradors.

Publicitat

“El 2021 teníem 22 marques i hem passat a 31, un 40% més. En moments difícils continuem donant la cara i creixent”, ha ressaltat el president del saló, Enrique Lacalle. Per part d’Anfac, el seu director general, José López-Tafall, ha ressaltat que el moment del sector és “una mica millor” que a l’anterior edició, celebrada el 2021.

“Les dades del mercat i de producció van millorant. No significa que els problemes d’escassetat de subministrament o components hagin desaparegut, però sí que és veritat i es veu a les dades de matriculació, on portem un 33% més que fa un any”, ha celebrat López-Tafall a la presentació del saló a Barcelona. En aquest sentit, ha indicat que el mercat està “àgil” per la “demanda retinguda” durant la pandèmia.

Segons Anfac, la cita ha de servir per animar la renovació del parc d’automòbils d’Espanya, un dels més envellits d’Europa. “Si alguna cosa indiquen les dades és que el principal problema d’emissions a Espanya i a Catalunya és l’antiguitat del parc, i per lluitar-hi el que s’ha de fer és renovar-lo. Acabar amb ell no és una opció”, ha asseverat López-Tafall, que defensa l’aposta del sector per vehicles elèctrics o menys contaminants.

El saló, que tindrà per lema de la seva 42a edició el concepte “Electritzant”, aposta precisament per exhibir enguany les novetats en vehicles de zero emissions. Entre les marques confirmades n’hi ha diverses d’origen xinès, com BYD o DFSK, que segons Lacalle confirmen l’interès d’aquest país pel mercat europeu. També hi haurà firmes com Cupra, Dacia, Ebro, Hyunday, Kia, Mercedes, Nissan, Renault, Tesla o Volvo. Entre les novetats que es presentaran hi ha el nou Cupra Tavascán, l’Ebro Ecopower i el Mercedez Classe E.

Més enllà dels cotxes, 2023 el saló oferirà també novetats en sectors relacionats amb la mobilitat, com la recàrrega de vehicles, el rènting o la mobilitat personal. Les motocicletes també tindrà un paper destacat per la coincidència amb el retorn del MOTOh!, una cita especialitzada en vehicles de dues rodes que comptarà amb 40 expositors com BMW o Kawasaki i que no es celebrava a la vegada que l’Automobile des dels anys noranta.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió