Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

L’Audiència Nacional desvincula l’operació de la Guàrdia Civil de Tsunami Democràtic

Diversos empresaris estan represaliats per la Guàrdia Civil i ja se sumen 31 escorcolls aquest dimecres

Redacció 28/10/2020
Pla general dels vehicles de la Guàrdia Civil a les portes del domicili d'Oriol Soler. Imatge del 28 d'octubre del 2020. (horitzontal)

L’Audiència Nacional ha afirmat que les detencions que s’estan produint a empresaris independentistes per part de la Guàrdia Civil, “no es tracta de cap operació contra Tsunami Democràtic”. Segons el tribunal, la investigació contra els promotors de Tsunami correspondria a la mateixa Audiència Nacional. Les fonts consultades per La República asseguren que l’AN vincula aquests escorcolls amb una investigació per delictes relacionats amb “el finançament irregular i la malversació de fons públics”.

Així, de moment hi ha set empresaris investigats o detinguts per la Guàrdia Civil, com ara el president de la plataforma pro-seleccions catalanes Xavier Vinyals, els propietaris de l’empresa Events Toni Fusté i Roc Aguilera, la directora general de Centres Concertats i Centre Privats de Salut, Pilar Contreras, i els que ha avançat El Confidencial aquest matí, David Madí, Xavier Vendrell i Oriol Soler.

A més, el director de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay també hauria estat detingut.