Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

L’Audiència investiga Montull per un delicte de frustració de l’execució de la condemna que té pendent

Es manté la investigació per determinar si va ocultar que cobra el lloguer d’un pis al Masnou per valor de 1.500 euros mensuals

Agències 17/11/2021
Jordi Montull, acompanyat de la seva advocada i alguns familiars, entrant a la presó de Brians 2, el 22-6-20

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat els recursos presentats per Jordi Montull i la seva dona i manté la investigació per determinar si van ocultar que cobren el lloguer d’un pis al Masnou per valor de 1.500 euros mensuals. En la seva resolució, el tribunal creu que la mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música i la seva dona podrien haver comès un delicte de frustració de l’execució de la condemna, ja que en la seva declaració de béns, “es diu expressament que l’única font d’ingressos és la pensió de jubilació de la qual viuen ell i la seva esposa”. “Ha existit, per tant, ocultació d’aquest ingrés”, conclou l’Audiència.

Segons la resolució, aquesta situació “no pot ser qualificada de col·laboració amb l’acusació particular i de disposició de rescabalar els perjudicats”. Montull i la seva dona asseguren en els seus recursos que el cobrament del lloguer està recollit en la seva declaració de la renda i serveix per pagar impostos, taxes i manteniment perquè no perdi valor.

El Tribunal Suprem va imposar una pena de set anys, sis mesos i 15 dies pel ‘cas Palau’, però gaudeix del tercer grau penitenciari des del setembre i només torna a la presó de Brians 2 per anar a dormir.