Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

L’Audiència de Girona s’excusa en la llei del “només sí és sí” per rebaixar la condemna a un acusat de violació, en la primera rebaixa registrada a Catalunya

|

- Publicitat -

L’acusat d’una violació a Blanes el 24 de gener del 2018 rebrà una condemna més baixa que la que li pertocaria perquè, segons argumenta l’Audiència de Girona, aplica la polèmica llei del “només  és “. Argumentant que “necessàriament” han de decantar-se per la legislació actual perquè “clarament és més beneficiosa per al reu”, els magistrats condemnen el violador a 2 anys i mig de presó, aplicant-li l’atenuant de reparació del dany i dilacions indegudes. Es tracta de la primera rebaixa de condemna per una violació lligada a la llei del “només sí és sí”.

Publicitat

L’Audiència de Girona ha conclòs que l’acusat va violar la víctima el 24 de gener del 2018, quan després de discutir a casa d’ell, va agredir la víctima en subjectar-la a la força per tombar-la al llit, on va petonejar-la i violar-la, malgrat la negativa d’ella. En un primer moment, tant la fiscalia com l’acusació demanaven 12 anys de presó.

La vista estava prevista inicialment pel 12 de setembre, però l’advocat de l’acusat va demanar suspendre’l perquè la nova legislació (la del “només sí és sí”) entrava en vigor el 7 d’octubre, sabent-se ja que podia suposar una condemna més baixa. L’Audiència de Girona va acceptar la petició perquè, per altra banda, s’estava explorant la possibilitat d’arribar a un acord de conformitat, que finalment no va donarse, segons ha sabut l’ACN.

El judici va començar el passat 20 d’octubre i ha conclòs avui amb la irrisòria condemna de l’acusat. El tribunal ha volgut recordar que el Codi Penal actual, amb la nova llei, suposa una “unificació voluntària de totes les conductes que suposen atemptats contra la llibertat sexual” com a agressions sexuals, perquè els abusos han desaparegut, però que això provocauna lectura a la baixa” de la condemna mínima que abans preveia la llei per aquelles comeses amb violència i intimidació”. Els magistrats també han argumentat que la “necessàriament” han hagut de decantar-se per la nova legislació, perquè suposa un clar benefici per l’acusat.

Et pot interessar  L'ONU diu que Espanya va violar els drets polítics de Puigdemont al suspendre'l com a diputat sense motius "raonables"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió