Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

L’Associació Catalana d’Amics d’Israel titlla de “repugnant banalització de l’Holocaust” comparar independentisme i nazisme

L'unionisme polític i mediàtic, així com el poder judicial, han aprofitat l'acte reivindicatiu d'Arran al domicili de Llarena per relacionar el sobiranisme amb l'Alemanya nazi

|

- Publicitat -

“Repugnant banalització de la Xoà (Holocaust) i repugnant discurs de l’odi anticatalà”. Així ha titllat l’Associació Catalana d’Amics d’Israel comparacions com les que ha fet el periodista Carlos Berbell a ‘confilegal’, en un article d’opinió que titula “los españoles constitucionalistas somos como judíos en la Cataluña de hoy”, amb motiu de la pintada d’Arran al domicili del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Publicitat

Al text, carrega contra l’organització propera a la CUP que -segons ell- envia un missatge que diu “sabemos dónde vives. Hoy hemos venido con pinturas, pero mañana podríamos venir con pistolas o con navajas. Podemos llegar a ti, a deshora, sin protección y con impunidad. Podemos matarte” i, a més, compara la situació política a Catalunya amb l’època d’ETA al País Basc.

Però la premsa espanyolista no ha estat l’únic sector que ha deixat anar aquesta mena de barbaritats, que també han sortit de l’àmbit polític i judicial. L’Associació Professional de la Magistratura -associació majoritària de jutges en els darrers temps- va comparar ahir els fets ocorreguts a la casa de Llarena amb la ‘Nit dels Vidres Trencats’, un esclat de violència contra ciutadans jueus a l’Alemanya nazi del 1938. Al seu torn,  la senadora del PP, Ester Muñoz, també va comparar l’acte reivindicatiu d’Arran amb l’assenyalament que feien els nazis en comerços jueus i C’s els ha denunciat per delicte d’odi.

Com a resposta, alguns usuaris a les xarxes socials han recordat que el sobiranisme és -des de fa dècades- blanc de l’odi de l’extrema dreta.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió