Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

L’Assemblea d’Electes dona suport a les mobilitzacions, exigeix aturar la repressió i apel·la a la mediació internacional per aconseguir la independència

L’òrgan aprova per unanimitat el seu posicionament polític fundacional on rebutgen la sentència i demanen l’amnistia pels “presos polítics”

Redacció 30/10/2019
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont intervé durant l'Assemblea de càrrecs electres. Imatge del 30 d'octubre de 2019. (Horitzontal)

L’Assembla de Càrrecs Electes ha aprovat per unanimitat el seu posicionament polític durant la constitució d’aquest dimecres a la tarda al Palau de Congressos (Barcelona). El text rebutja la sentència del Suprem, demana l’amnistia i exigeix la llibertat dels “presos polítics”, el retorn dels “exiliats” i la fi de la “repressió”. Dona suport a la “mobilització popular” i a seguir defensant la sobirania de les institucions catalanes. El posicionament polític també exigeix diàleg a l’Estat, així com una mesa de negociació que retorni el conflicte a la política. Apel·la a la mediació internacional per aconseguir aquest objectiu. Finalment, el text apunta que l’Assemblea d’Electes treballa per l’autodeterminació i per una solució política que permeti als catalans decidir el seu futur polític a les urnes.

Un moment d’una votació a l’Assemblea de càrrecs electes. Imatge del 30 d’octubre de 2019. (Horitzontal)

Tot i que no forma part del posicionament polític, l’Assemblea d’Electes també ha apostat per la “desobediència institucional”, una mobilització “constant” i la denúncia de la “repressió policial”.

L’òrgan es vol autofinançar per no dependre de partits ni institucions. Els 10 euros que els electes han pagat per assistir a l’assemblea d’avui han servit per pagar la sala del Palau de Congressos (tot i que la despesa no s’ha pogut cobrir del tot). El grup motor que ha fet la feina prèvia fins a la trobada d’avui constituirà una gestora per articular una proposta de governança que es votarà en la propera sessió.