Divendres, 3 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

L’Assemblea de Madrid insta el govern espanyol a “il·legalitzar partits separatistes que atemptin contra la unitat”

PP, Cs i Vox aproven una proposta no de llei impulsada per la ultradreta que també demana que els CDR entrin a la llista d’organitzacions criminals i terroristes de la UE

Avatar
Agències 07/11/2019
Isabel Díaz Ayuso, presidenta de l'assemblea de Madrid / PP

L’Assemblea de Madrid -amb els vots de PP, Cs i Vox- ha aprovat demanar al govern espanyol la “il·legalització immediata d’aquells partits separatistes que atemptin contra la unitat de la nació amb els instruments legals al seu abast o procedint a les reformes legals que habilitin a això”. Es tracta d’una proposta no de llei impulsada per la ultradreta i que ha estat rebutjada en bloc pels partits d’esquerres -PSOE, Más Madrid i Podem-IU-. A l’Assemblea de Madrid PP, Cs i Vox tenen majoria absoluta.

La proposta aprovada al ple d’aquest dijous, també insta la Unió Europea a inscriure els CDR “a la llista d’organitzacions criminals i terroristes” així com a “suspendre qualsevol pagament, o revocar i ordenar el reintegrament, de tota mena de subvencions o ajudes públiques” que puguin estar percebent els CDR “o qualsevol altra associació que hi tingui relació directa o indirecta”.

La Comunitat de Madrid anuncia mesures de suport a policies i guàrdies civils en habitatge i transport

D’altra banda, el Govern que lidera Isabel Díaz Ayuso ha impulsat mesures de suport a policies i guàrdies civils que abastarien els àmbits de l’educació, el transport, l’habitatge, la dependència i fins i tot el salarial per atraure agents a la comunitat.

Relacionats