Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

L’arquitecta Carme Pinós, Premi Prat de la Riba de l’IEC 2023

Meritxell Bautista Quiñones és reconeguda amb el Premi Creu Casas - Dones per canviar el món

|

- Publicitat -

L’arquitecta Carme Pinós ha estat distingida amb el Premi Prat de la Riba de l’IEC per la seva “excel·lent trajectòria professional, materialitzada en programes arquitectònics arreu del món, per l’arrelament al territori català i per l’esperit crític de les seves propostes, que defugen l’arquitectura merament impactant”.

Publicitat

La ponència també ha destacat la seva resiliència en el trajecte de la seva pràctica professional com a dona. Meritxell Bautista Quiñones ha estat reconeguda amb el Premi Creu Casas de l’Institut d’Estudis Catalans – Dones per canviar el món, i s’han concedit dues mencions honorífiques a María José Buzón Gómez i Mar Porras Martínez. El Premi Rafel Patxot i Jubert ha estat per a Eugeni Casanova Solanes pel treball ‘El crit de les muntanyes. Un viatge lingüístic al Capcir, el Conflent i l’Alta Cerdanya’.

Pinós, reconeguda internacionalment

Pinós va aconseguir reconeixement internacional amb projectes com el cementiri d’Igualada, que va signar amb Enric Miralles. L’any 1991 va establir el seu propi estudi, des del qual treballa en encàrrecs que abasten des de reformes urbanes i obra pública fins a disseny de mobiliari. Entre els seus projectes més recents destaquen el conjunt de la plaça de la Gardunya, l’Escola d’Art Massana i la façana posterior del mercat de la Boqueria.

El lliurament dels Premis Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) s’ha fet aquest divendres a la Sala Prat de la Riba de la Casa de Convalescència, seu de l’IEC. Teresa Cabré, presidenta de l’Institut, ha presidit l’acte acompanyada del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i de la resta de membres de l’Equip de Govern de l’IEC.

A més dels premis i de les borses d’estudi de l’IEC, s’han lliurat els premis de les diferents seccions i societats filials, així com els premis, els ajuts i les borses de les fundacions de l’Institut.

Els Premis Sant Jordi busquen promoure l’alta investigació científica, principalment la de tots els elements de la cultura catalana.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió