Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

L’AppValència acosta tota la informació sobre les Falles als mòbils de la ciutadania

L’Ajuntament va donar a conèixer divendres tota la informació relacionada amb les falles que es pot trobar a l’última actualització de l’AppValència

Redacció 07/03/2023
El regidor Pere Fuset presentant l'actualització de l'aplicació

El regidor d’Agenda Digital i Administració Electrònica, Pere Fuset, va donar a conèixer divendres tota la informació relacionada amb la festa fallera que es pot trobar geolocalitzada a l’última actualització de l’AppValència. I va assegurar que, tal com anuncien els cartells de l’esmentada campanya, “Qualsevol pot trobar tot sobre les falles al seu mòbil”.

De fet, va explicar Fuset, aquesta aplicació compila des del programa de festeigs, amb el calendari pirotècnic o els itineraris i horaris de l’ofrena, fins a la ubicació dels diferents punts lila, la disponibilitat dels urinaris públics o d’espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda en actes. A més l’AppValència ofereix la possibilitat de personalitzar la informació segons el posicionament dels telèfons de les persones usuàries per a, per exemple, detectar les falles més pròximes a la seva ubicació en temps real, i de programar alarmes per recordar actes de l’agenda fallera.

Amb aquesta eina també es poden conèixer les parades de transport públic més pròximes així com les arribades dels autobusos de l’EMT i dels metros i tramvies de MetroValència. I de la mateixa manera, i també en temps real, es facilita la disponibilitat de places en aparcaments públics, les bicicletes disponibles del servici de Valenbisi o la ubicació de les parades de taxi més pròximes.

D’altra banda, Pere Fuset va recordar que tant l’AppValència com el Geoportal acosten serveis “que, si bé no estan estrictament pensats per a les festes falleres, també poden ser especialment útils en esta època”. Així, ha recordat la disponibilitat dels canals d’avisos temàtics, com ara el de l’estat del trànsit o la possibilitat que la ciutadania reporti qualsevol incidència en la via pública, “com ara una paperera trencada, un contenidor desbordat o un jardí danyat”, perquè puguin ser gestionats per l’Ajuntament de València per donar la resposta més àgil possible.

Entre els missatges de la campanya que conviden a descarregar-se l’AppValència amb motiu de les festes la ciutadania pot trobar-se al carrer: “Falles a prop? Hi ha un fum”; “Cartells, mascletaes…et dic on i quan”; “Si vols moure’t en Falles, pregunta’m com”; “Carrers tallats? Et dic quins”; “Necessites un WC? Et dic on…”