Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

L’ANC fa una crida a votar independentisme en les eleccions sindicals dels funcionaris de la Generalitat

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida als prop de 30.000 treballadors públics que poden acudir a les urnes el proper 6 de març per decidir els seus representants sindicals […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 28/02/2019
L'ANC fa una crida a votar independentisme en les eleccions sindicals dels funcionaris de la Generalitat

L’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida als prop de 30.000 treballadors públics que poden acudir a les urnes el proper 6 de març per decidir els seus representants sindicals que votin per fer possible que “l’independentisme estigui present arreu”. En un comunicat, el Secretariat Nacional de l’ANC ha demanat als funcionaris de la Generalitat (personal administratiu i tècnic, bombers i agents rurals) dels serveis centrals i territorials cridats a votar “fer-ho per opcions compromeses amb el país”.

“És important tenir un sindicalisme que defensi les institucions públiques, s’oposi fermament a les retallades als serveis públics i que defensi sense embuts els drets i llibertats. Així mateix, ens cal un sindicalisme que estigui al costat de les nostres institucions”, han conclòs des de l’Assemblea, per recordar que “gràcies al compromís de molts treballadors públics, exemplificat a través de les ADIC, es van poder preservar els organismes públics durant els llargs mesos del 155”. Per a l’entitat, els sindicats han de ser “una eina de país” i l’octubre del 2017 “ens va deixar clar” que “hem de tenir representació independentista a tot arreu per tal de ser lleial a la voluntat del poble de Catalunya”. Per tot això, han cridat a la “mobilització” donat que “el vot serà presencial”.