Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’ANC fa una crida a assistir massivament a l’11-S per preparar la resposta a la sentència de l’1-O

Paluzie lamenta en una carta les “pugnes partidistes per l’hegemonia electoral” i els “pactes que provoquen mal d’estómac”

Agències 03/08/2019
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, acompanyada per Pep Cruanyes (ANC), Carla Soler (ANC) i Montse Ortiz (Òmnium)

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha fet una crida a l’assistència massiva a la Diada de l’11-S per preparar-se per les mobilitzacions pacífiques i en clau no-violenta com la que creu que ha de ser la resposta a la sentència del judici de l’1-O, que es preveu que podria sortir a la tardor. A una carta a ‘El Punt Avui’, Paluzie ha explicat que cal una “resposta política, institucional i amb mobilitzacions a l’altura del moment” i ha fixat la Diada “com a primera fita”. D’altra banda, la presidenta de l’ANC també ha demanat que la societat civil “prengui les regnes” davant el que ha qualificat de “desorientació” política. En aquest sentit, ha exigit que els partits recuperin la unitat estratègica de l’independentisme, amb especial èmfasi en el moment posterior a la sentència judicial.

A la carta Paluzie insisteix que la Diada, que enguany tindrà com a epicentre la Plaça Espanya, ha de servir per “tornar a posar al centre” la independència com a objectiu polític i ha pressionat els partits per recuperar la unitat estratègica i treballar en aquesta direcció. “Només quan hem treballat units en al diversitat hem avançat”, ha apuntat. Així, la presidenta de l’entitat lamenta que després de l’1-O “s’hagi recuperat velles sensacions que es creien enterrades”, i va més enllà assegurant que hi ha “pugnes partidistes per l’hegemonia electoral” i “pactes que provoquen mal d’estómac”, en referència als acords en alguns ajuntaments i a la Diputació de Barcelona.

Així, i davant el que creu que és “desànim” per la inexistència d’aquesta estratègia compartida, demana “superar-lo” i generar una “catarsi col·lectiva” per la Diada. “La societat civil organitzada és el motor mobilitzador més potent que tenim, el principal actiu del moviment popular”, assegura.