Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’ANC denuncia que el Govern ha fet “escassos avenços” cap a la independència

La presidenta de l’organització ha criticat que “l’estratègia del Govern no és la de confrontació amb l’Estat espanyol” i ha presentat la fiscalització del 4t trimestre de 2021 de l’acció de l’executiu català

Agències 13/01/2022

L’Assemblea Nacional de Catalunya ha carregat contra el Govern perquè considera que hi ha hagut “escassos avenços”. Així, han presentat la fiscalització de l’acció de Govern del 4t trimestre del 2021 per controlar l’executiu català.

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, li ha retret al Govern que no hi ha una “estratègia de confrontació directa amb l’Estat espanyol” i li demana al president que emprengui un “recull accions totalment factibles i legals que es podrien fer sense cap problema i no s’han dut a terme”. I ha exemplificat aquesta mesura amb “uns pressupostos de la Generalitat sense dèficit fiscal”.

La presidenta de l’ANC ha dit que el Govern no preveu “el respecte per la voluntat dels electors, la sobirania i no cooperació institucional ni la construcció d’una institucionalitat pròpia”. A més, ha criticat “importants retrocessos pel que fa a la immersió lingüística a l’ensenyament obligatori”.

Ha apuntat que “s’està instal·lant quatre vegades més de potència energètica amb energies renovables a l’Aragó que a Catalunya” hi ha apuntat que els resultats “no són positius”, ja que creu que hi ha àmbits estratègics per preparar la ruptura, com ara la sobirania energètica, que no s’estan potenciant prou.

Paluzie ha estat dura amb l’executiu català i ha apuntat que “les promeses fetes pel Govern de retirar-se de les causes contra activistes no s’han complert en la majoria dels casos”.