Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

L’AMI demana “aturar la persecució” contra els alcaldes independentistes

|

- Publicitat -

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha aplaudit l’arxivament de la causa que investigava l’alcaldessa de Cubelles (Garraf), Rosa Fonoll, per presumpta prevaricació pel pagament de les quotes de l’entitat.

Publicitat

Després que el jutjat número 5 de Vilanova i la Geltrú hagi aparcat la causa, l’AMI ha lamentat que Fonoll hagi “patit la creació artificial d’un cas penal per intentar guanyar als jutjats el que no es guanya a les urnes i per menystenir el dret de participació política”. En un comunicat, l’entitat també ha demanat que “s’aturi la persecució contra els alcaldes i alcaldesses catalans que estan exercint de forma democràtica els seus mandats”.

La investigació contra Fonoll es remunta a una denúncia de la fiscalia presentada a l’abril per delictes de prevaricació i malversació, fent-se seva una denúncia presentada pel regidor de Ciudadanos, per esclarir si l’alcaldessa havia “abusat” del seu càrrec aprovant el pagament de les quotes.

La mateixa fiscalia, però, va demanar l’arxivament de la querella fa poques setmanes, entenent que no hi ha cap element que permeti per exigir-li responsabilitats penals. La jutgessa coincideix amb fiscalia i en la seva resolució, a més, recorda que l’entitat independentista és legal.

Publicitat

Més notícies

Opinió