Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

L’AMI demana “aturar la persecució” contra els alcaldes independentistes

L’Associació de Municipis per la Independència celebra l’arxivament de la causa “artificial” contra Rosa Fonoll

Agències 24/02/2022
Pla mitjà de l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, asseguda al seu despatx, mirant a càmera després d'una entrevista amb l'ACN, l'agost del 2019 (horitzontal) Data de publicació: dimarts 13 d’agost del 2019, 08:00 Autor: Gemma Sánchez

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha aplaudit l’arxivament de la causa que investigava l’alcaldessa de Cubelles (Garraf), Rosa Fonoll, per presumpta prevaricació pel pagament de les quotes de l’entitat.

Després que el jutjat número 5 de Vilanova i la Geltrú hagi aparcat la causa, l’AMI ha lamentat que Fonoll hagi “patit la creació artificial d’un cas penal per intentar guanyar als jutjats el que no es guanya a les urnes i per menystenir el dret de participació política”. En un comunicat, l’entitat també ha demanat que “s’aturi la persecució contra els alcaldes i alcaldesses catalans que estan exercint de forma democràtica els seus mandats”.

La investigació contra Fonoll es remunta a una denúncia de la fiscalia presentada a l’abril per delictes de prevaricació i malversació, fent-se seva una denúncia presentada pel regidor de Ciudadanos, per esclarir si l’alcaldessa havia “abusat” del seu càrrec aprovant el pagament de les quotes.

La mateixa fiscalia, però, va demanar l’arxivament de la querella fa poques setmanes, entenent que no hi ha cap element que permeti per exigir-li responsabilitats penals. La jutgessa coincideix amb fiscalia i en la seva resolució, a més, recorda que l’entitat independentista és legal.