Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

L’AMI defensa que l’independentisme “és més viu i més fort que mai” i espera incorporar uns 30 municipis nous a l’entitat

El seu president assegura que el balanç de regidors a favor de la república catalana supera les xifres del 2015

Avatar
Agències 03/07/2019
Els alcaldes que formen part de la directiva de l’AMI i que s’han reunit per última vegada aquest dimecres a Vic

“Es confirma que l’independentisme és més viu i més fort que mai”. Així de taxatiu s’ha mostrat aquest dimecres el president de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera. Dels 786 municipis que actualment formen part de l’AMI, “és possible que en surtin 34, però també que n’entrin 65”. Cervera confia que el balanç sigui positiu per a l’entitat independentista quan s’hagin acabat de configurar tots els ajuntaments del país. Per donar-los temps i respectar els diferents ritmes, l’entitat ha posposat l’assemblea general – que normalment se celebra al juliol- i enguany la farà a Manresa al setembre. De la nova executiva i directiva que en surtin, ja se sap que almenys no repetiran 15 dels 34 membres, ja sigui perquè no han sortit escollits com a batlle o no s’han tornat a presentar.

“Malgrat sembli que en algun moment podem haver perdut pistonada, i el fet que alguns s’hagin esforçat perquè això fos així, l’AMI continua sent una entitat forta, transversal, política i territorial amb la qual s’ha de comptar”, ha assenyalat el president de l’entitat i alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera. El batlle ha afegit que amb “l’energia” dels nous electes i d’aquells que repeteixen “s’ajudarà molt” a fer progressar el país i tirar endavant en la “construcció” de la república catalana.

Girant la vista enrere, una de les qüestions que durant aquest mandat els ha generat més debat internet ha estat l’Assemblea d’Electes (AECAT). Cervera ha admès que aquest registre, on de manera voluntària els càrrecs electes s’havien d’inscriure perquè en cas d’excepcionalitat política es poguessin constituir com una eina per la defensa de les institucions catalanes durant el procés cap a la independència, no es va arribar a activar mai durant els fets d’octubre del 2017. “Alguns creien que va ser un error, però d’altres opinaven el contrari per la complexitat de la situació que vivia el país”, ha explicat Josep Maria Cervera. Segons ha dit, la reflexió sobre aquesta qüestió també els ha de servir “per posar les bases de la nova etapa de l’entitat”.

Precisament, la nova etapa començarà a partir del 27 de setembre quan es convoqui la nova assemblea general de l’AMI i es renovi la meitat dels membres de la directiva i l’executiva. En aquesta assemblea s’hauran de definir les principals línies estratègiques de l’entitat per aconseguir el seu objectiu final que és la independència de Catalunya. Dels 34 membres que sumen els dos òrgans, 15 segur que seran nous, i s’haurà de convocar un nou procés per a la seva elecció. En aquest sentit, l’actual president, Josep Maria Cervera, encara no ha dit si renovarà la candidatura per presentar-se al càrrec o no.

El Temple Romà de Vic ha acollit aquest dimecres el darrer Consell Directiu d’aquest mandat. La sessió també ha servit per acomiadar alguns dels membres que en deixen de formar part com l’exalcaldessa de Sant Quirze de Besora (Osona), Rosa Vestit, o l’exalcalde de Sallent, David Saldoni. El president els ha entregat un llaç groc de pell com a obsequi i els ha agraït la seva feina i el seu compromís.