Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

L’ambaixador espanyol als Estats Units replica al director del ‘Catalonia America Council’ i en surt escaldat

L’ambaixador espanyol als Estats Units, Santiago Cabanas, ha respost a un article del director executiu del ‘Catalonia America Council’ -que es dedica a enfortir les relacions transatlàntiques entre ambdós territoris- i ha sortit […]

Marina Bou Cabero 07/02/2019
Andrew Davis, director executiu del 'Catalonia America Council'/ Twitter @andrwdvs

L’ambaixador espanyol als Estats Units, Santiago Cabanas, ha respost a un article del director executiu del ‘Catalonia America Council’ -que es dedica a enfortir les relacions transatlàntiques entre ambdós territoris- i ha sortit escaldat. Andrew Davis va publicar un article a ‘The Hill’ on instava el Congrés nord-americà a “prioritzar” la vulneració de drets humans a Catalunya i Cabanas ha contestat amb un text al mateix mitjà dient que “Espanya és una democràcia vibrant” i titllant “d’injust” que es digui el contrari.

Aleshores, Davis li ha dedicat un fil a Twitter on explica que, tot i que Cabanas l’acusa de mentir en moltes ocasions, “només hi ha una acusació específica sobre el contingut” del seu article. “Vostè afirma que els líders catalans en presó preventiva estan a la presó no per les seves idees (com ho afirmo jo), sinó ‘perquè van saltar-se la llei’ tot i que també diu que seran jutjats ‘subjectes a l’estat de dret i al degut procés’ al mateix paràgraf”, escriu per afegir que les paraules de Cabanas són una “greu violació de la presumpció d’innocència, que malauradament s’ha normalitzat pels alts funcionaris de la política espanyola”.

D’altra banda, Davis lamenta que Cabanas l’hagi acusat de difondre “odi, mentides i propaganda” quan ell només ha difós “informes i articles sobre drets humans públicament disponibles pels quals el seu govern pot sentir-se incòmode”. “Respectuosament, senyor, hauran de reconèixer que hi ha una preocupació genuïna i legítima sobre la situació dels drets humans a Catalunya. Poden atacar el missatge i impugnar el missatger, però fins que els que estan en posició de poder a Espanya no abordin això, no anirem enlloc”, conclou el director executiu del ‘Catalonia America Council’.