Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

L’alcalde de Batres suspèn el pagament municipal a les elèctriques per protestar pel preu abusiu de la llum

Víctor Manuel López, batlle de la localitat a la comunitat de Madrid, ha manifestat que suspendrà el pagament de les subministradores elèctriques del municipi fins que baixi el preu de la llum. L’alcalde de Batres ha volgut oposar-se així a “la disbauxa immoral de preus” i ha emès un comunicat en què n’explica els motius

Redacció
Redacció 01/09/2021

L’alcalde de Batres, Víctor Manuel López Rodríguez, ha estat notícia perquè ha mostrat la seva oposició al preu de la factura de la llum de manera notòria.

El batlle d’aquest municpi de la Comunidad de Madrid, ha fet saber el seu disgust pel cost de l’electricitat i l’ha qualificat d’una “disbauxa immoral de preus”. Com a conseqüència ha decidit que no pagarà les factures de les empreses proveïdores de la llum municipal fins que el preu no baixi.

Així, ha instat als responsables de les administracions públiques a què pressionin de manera immediata a les empreses elèctriques perquè deixin d’especular de manera insolidària.

López ha apuntat que “la situació actual està causant un perjudici insòlit en les economies domèstiques, en les despeses empresarials i en el cost de les administracions pel subministrament energètic d’instal·lacions i enllumenat públic”.

El batlle de Batres ha destacat que es troba en una posició privilegiada per protestar, atès que en cas d’impagament les elèctriques han d’anar als tribunals, perquè se’ls obligui al pagament amb una sentència judicial, però no poden tallar la llum. Aquesta situació no és així en el cas dels particulars a qui si se’ls pot negar l’accés a l’electricitat per impagament.

López ha acabat el comunicat que ha fet arribar als periodistes de manera contundent: Vull fer públic que, fins que no es produeixi un retrocés dels preus de l’electricitat a valors que permetin a la ciutadania espanyola un consum mínim indispensable a uns costos continguts, aquest alcalde suspendrà el pagament a les companyies elèctriques que subministren energia a l’Ajuntament de Batres.