Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

L’Ajuntament de València condemna l’agressió durant l’homenatge a Guillem Agulló mentre PP i Vox s’abstenen

Regidors de Compromís i del PSPV van presentar una moció que condemnava aquest atac, mostrava solidaritat amb les persones agredides i demanava una investigació per esclarir els fets

Maria Garcia 24/02/2023
Imatge del ple de l'Ajuntament de València el passat 23 de febrer. Foto: Ajuntament de València

El ple de l’Ajuntament de València, celebrat el passat dijous, 23 de febrer, va decidir amb els vots a favor de Compromís, PSPV i Cs condemnar l’agressió que els participants en un acte d’homenatge a Guillem Agulló van patir, en ser ruixats amb un líquid corrosiu des d’un immoble privat. Regidors de Compromís i del PSPV van presentar una moció que condemnava aquest atac, mostrava solidaritat amb les persones agredides i demanava una investigació per esclarir els fets, moció que s’ha aprovat amb els vots de l’equip de Govern i de Cs, però amb l’abstenció de la dreta del PP i de l’extrema dreta de Vox.

El Partit Popular s’ha abstingut de la votació de la moció perquè, tot i assegurar que “condemna explícitament els atacs a Benimaclet”, no s’ha acceptat la petició de retirar de la moció els agraïments al Terra, el centre que va organitzar l’acte, per ser “una associació que s’identifica amb els Països Catalans”.

L’extrema dreta de Vox, d’altra banda, ha presentat una moció alternativa (que ha estat rebutjada amb el vot de qualitat de l’alcalde, Joan Ribó), en la qual matisava que “sense cap mena d’ideologia” valia condemnar tot acte de violència “l’exercici qui l’exercici i la pateixi qui la pateixi”; tot criticant que el Govern local no faria el mateix “pel seu sectarisme polític”.

Els regidors que van presentar la moció defensen que a València “no caben actituds intolerants ni violentes perquè som una ciutat inclusiva”, a la vegada que critiquen que “la tensió que contínuament es viu en l’escenari de la política espanyola” porta al fet que atacs com aquest es cometin de forma impune. “Cal pensar quin és l’origen dels delictes d’odi, i és fàcil saber-ho si mirem a la dreta i una mica més enllà. Cal aturar aquests atacs” reclamen.