Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

L’Ajuntament de Tortosa desmenteix Capella i l’acusa de “deslleialtat institucional”

Ha aprovat avui la llicència d’obres per retirar el monument franquista i sense haver rebut la carta de Justícia que l’acusava d’entorpir-ne els tràmits

Avatar
Agències 24/02/2021
El vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Justícia Ester Capella i l'alcaldessa de Tortosa,Meritxell Roigé, davant del monument franquista.

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dimecres a la tarda la llicència d’obres que reclamava el Departament de Justícia per retirar el monument franquista de l’Ebre. La tramitació s’ha fet tan aviat com s’ha registrat, a primera hora de la tarda, el projecte amb els requeriments que la CHE i l’ACA establien en les autoritzacions prèvies necessàries per a la llicència. La Confederació dictamina que el projecte ha de contemplar la retirada de la pilastra o la seva reutilització per a una infraestructura de pas, com la passarel·la que ha demanat l’alcaldessa Meritxell Roigé al Govern. El consistori ha aprovat la llicència abans de rebre la carta de la consellera Capella on reclamava el permís i que no “s’entorpissin” els tràmits.

La carta encara no s’ha rebut a l’Ajuntament de Tortosa i l’alcaldessa ha lamentat “una manera d’actuar que no forma part de la lleialtat institucional que cal tenir sempre entre administracions”. Roigé referma “la seva disposició” amb el Departament de Justícia per la retirada del monument franquista, una “complicitat” que Capella posa en dubte a la carta enviada a Roigé. L’alcaldessa de Tortosa ha recordat a Capella que amb una trucada hauria informat la consellera que la llicència depenia “de la manca de diligència de Justícia” perquè no responia els requeriments de la CHE. “Un cop han respost els requeriments fets per altres organismes, aliens a l’Ajuntament de Tortosa, el consistori ha pogut concedir la llicència de manera immediata”, ha conclòs l’alcaldessa.

Ester Capella acusa l’alcaldessa de Tortosa d’entorpir la retirada del monument franquista