Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

L’Ajuntament de Barcelona ofega els esplais amb un deute de gairebé 400.000 euros

|

- Publicitat -

Federacions del lleure educatiu i el Consell de Joventut de Barcelona han acusat l’Ajuntament d’ofegar econòmicament els esplais i agrupaments de la ciutat per no haver abonat 388.139 euros de la subvenció extraordinària del 2020. Una situació complicada i agreujada, segons denuncien, per l’impacte de la pandèmia.

Publicitat

En un comunicat, concreten que el deute és amb sis de les vuit federacions. L’Ajuntament va anunciar l’ajut el juny del 2020 dins del context de la pandèmia i aquest s’havia de pagar el mateix any, però finalment es va determinar que es faria abans del 31 de març del 2021. Això, però no va passar i les entitats i el CJB van començar a denunciar-ho públicament el juliol passat. Després de diverses promeses, denuncien que el pagament no s’ha fet i que això ha generat un deute a aquestes entitats “de base involuntària”.

Per exemple, asseguren que Acció Escolta de Catalunya es troba en una situació límit, perquè no és capaç de fer front a les despeses de l’entitat. Així doncs, exigeixen a l’Ajuntament que faci efectiu el pagament de la subvenció extraordinària del 2020 de manera immediata i que concreti quan pagaré els 160.000 euros de la del 2021.

Entre els signats del comunicat hi ha Esplac, la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Acció Escolta de Catalunya, Fundació Pere Tarrés, Fundesplai, Escoltes Catalans i CMS.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió