Dilluns, 29 de novembre de 2021 - Edició 1222
La República

L’Ajuntament de Barcelona farà pagar 36 milions d’euros a la Sagrada Família

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat una sèrie de reunions entre els veïns i el patronat de la Sagrada Família per la conclusió de les obres del temple de Gaudí. Com […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 18/10/2018
Pla general contrapicat de l’hort del cimaci, al darrere de la Façana de la Passió de la Sagrada Família / ACN

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat una sèrie de reunions entre els veïns i el patronat de la Sagrada Família per la conclusió de les obres del temple de Gaudí. Com és sabut, una gran part dels habitatges que hi ha al voltant de la Sagrada Família estan afectats per la construcció de la basílica. “S’han tardat 130 anys a arribar a un acord, però s’ha arribat a un acord” ha subratllat Esteve Camps per part del temple expiratori.

Ada Colau s’ha mostrat molt feliç de presentar un acord històric amb la Sagrada Família, que regularitza després de 130 anys la situació del Temple, ja que no tenia llicencia. Així el patronat es fa responsable de l’impacte que té l’edifici en el seu barri, passant a pagar les despeses que genera. En total assumirà 36 milions d’euros en 10 anys i l’Ajuntament farà un pla urbanístic ad hoc per regularitzar la situació de la Basílica. Un pla que tindrà en compte el transport públic de la zona pel confort dels veïns. L’alcaldessa ha subratllat com el diàleg ha fet possible l’acord.

“No hem renunciat a res del projecte de Gaudí, només queda pendent la façana de la Glòria, en tot allò que sobresurt de la verticalitat de la façana”, ha reforçat el Camps. En la qüestió de la façana de la Gloria que hauria d’ocupar una part del carrer Mallorca, les columnes i l’escalinata dissenyada pel geni del modernisme, ha quedat en un segon pla. Les dues parts, però han quedat molt satisfetes amb el conveni signat entre les dues parts. Un acord que regularitza la situació de la Sagrada Família i propiciarà el diàleg entre patronat, consistori i veïns.