Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

L’Ajuntament de Barcelona cau en una estafa i paga per error 350.000 euros a uns pirates informàtics

|

- Publicitat -

Uns pirates informàtics han estafat 349.497,88 euros a l’Ajuntament de Barcelona amb el mètode de phishing, segons informa La Vanguardia. Per acabar-ho d’adobar, es tracta, ni més ni menys que de l’Institut Municipal d’Informàtica. En total, els estafadors s’han embutxacat 13 factures amb imports que oscil·len entre els 3.741,57 euros i els 85.700,98.

Publicitat

Els pirates van suplantar la identitat del vertader proveïdor —Sistemes Informàtics Oberts (SIA)— per quedar-se amb l’import, deixant sense cobrar l’empresa SIA. De fet, ara, el plenari municipal votarà en la seva sessió ordinària d’avui el pagament a favor del proveïdor real. L’oposició ha carregat contra la incompetència del govern d’Ada Colau i ERC ha anunciat que hi votarà en contra per “responsabilitat”.

“Vam demanar un informe exhaustiu i dirimir responsabilitats si calia. Avui hem de votar al ple i no tenim ni una cosa ni l’altra”, ha criticat el regidor i portaveu republicà Jordi Coronas.

Et pot interessar  Colau confia que l'Ajuntament guanyarà el recurs a la sentència de l'eix verd: "És una guerra judicial sense precedents"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió