Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

L’advocat de Terradellas nega contactes amb Rússia per reconèixer la república catalana

El lletrat Francesc Sánchez diu a TV3 que alguns han creat una “pel·lícula d’espies” de “ciència-ficció”

Avatar
Agències 23/11/2019
Víctor Terradellas, de la fundació CATmón, amb l'advocat de CDC Francesc Sànchez, la seva esposa, Judith Aixalà, i un altre home, sortint de la Ciutat de la Justícia

L’advocat del president de la fundació Catmón, Víctor Terradellas, ha negat contactes amb emissaris de Putin per reconèixer la república catalana, com apunten algunes filtracions a mitjans. En declaracions a TV3, l’advocat Francesc Fernández assegura que Terradellas “ni va arribar a cap acord, ni va demanar cap reconeixement de la república catalana, ni molt menys un pacte sobre el reconeixement de Crimea”. Segons Fernández, alguns han volgut crear una “pel·lícula d’espies” de “ciència-ficció” amb aquest cas.

L’advocat ha dit que el seu client “s’ha dedicat molts anys als negocis internacionals” i “s’ha reunit amb molta gent en diversos països del món”, però ha recordat que sense “cap responsabilitat política”.

La Guàrdia Civil, segons la interlocutòria del cas, afirma que Terradellas va viatjar a Rússia en els dies anteriors a l’1 d’octubre, i en les seves anotacions i converses afegeix que va entrar en contacte amb emissaris de Putin.

Relacionats