Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

L’advertència de Jon Iñarritu davant les detencions massives a independentistes

Aquest dimecres, ha estat una jornada de detencions massives (setze en total) contra l’independentisme que han inclòs alcaldes, activistes i fins i tot periodistes, en el marc de l’operatiu de […]

Marina Bou Cabero 16/01/2019
El senador de Bildu, Jon Iñarritu / Europa Press

Aquest dimecres, ha estat una jornada de detencions massives (setze en total) contra l’independentisme que han inclòs alcaldes, activistes i fins i tot periodistes, en el marc de l’operatiu de la policia espanyola pel tall de l’AVE durant les mobilitzacions de l’aniversari de l’1-O.

Una situació que recorda al senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, a la que es va viure al País Basc en els temps de persecució ferotge a l’esquerra Abertzale. “Lamentablement, crec que va per llarg i s’ampliarà a més sectors”, ha dit sobre la jornada viscuda avui, interpel·lat a Twitter pel periodista Quico Sallés.

Segons Iñarritu, l’Estat espanyol està seguint un esquema que ja li és familiar i que consisteix a “canviar el paradigma i passar-lo a un repressiu”, “atemorizar a la població”, “criminalitzar partits de cara a il·legalitzacions”, “buscar disturbis” i tornar a començar.