Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’Acampada per la llibertat torna a la càrrega

L’Acampada per la llibertat va negociar amb l’Ajuntament de Barcelona la seva retirada momentània de la plaça sant Jaume per tal de mantenir la seva protesta una vegada finalitzada la […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 25/09/2018
Acampada per la llibertat / ACN

L’Acampada per la llibertat va negociar amb l’Ajuntament de Barcelona la seva retirada momentània de la plaça sant Jaume per tal de mantenir la seva protesta una vegada finalitzada la Mercè. Passades les festes de la ciutat comtal, aquest migdia ja estava muntat el campament una altra vegada. Un muntatge que hauria vingut amb un intent de desallotjament. Tal com han difós amb una piulada a les 12, un policia els hauria ordenat que se n’anessin, però ho hauria fet ell personalment i sense cap ordre superior que ho justifiqués.

Els voluntaris van decidir el passat onze de setembre ocupar aquest espai per tal de ser visibles i exigir la consecució de la República catalana, tal com va ser proclamada pel president Carles Puigdemont abans de marxar a l’exili.

Aquest dissabte diferents associacions de la policia espanyola han organitzat un auto homenatge per l’Operació Copèrnic davant de l’Ajuntament a les 12.00 hores. Un acte que vol ser evitat pels voluntaris independentistes, que ho consideren un atac a la seva dignitat.