Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

L’absència del català en el primer concert de Coldplay deixa un gust agredolç 

El grup únicament va fer servir el català per saludar el públic amb un 'Bona nit'

|

- Publicitat -

El grup britànic Coldplay va celebrar ahir el primer dels quatre concerts en total que oferirà a l’Estadi Lluís Companys. Un espectacle musical amb pirotècnia, joc de llums i confeti amb què el grup ha repassat els èxits de la seva llarga trajectòria musical, però que també ha deixat un gust agredolç per l’absència del català.

Publicitat

El grup únicament va fer servir el català per saludar el públic amb un ‘Bona nit’, un fet que ha despertat crítiques. Diverses persones s’han queixat a les xarxes socials que la llengua utilitzada pel grup que lidera Chris Martin al llarg del concert a l’hora de comunicar-se amb el públic ha estat la castellana; el vídeo projectat instants abans de l’aparició del grup sobre l’escenari era en anglès, i els subtítols, en castellà.

L’únic moment en què el grup va apropar-se més a la cultura catalana va ser quan va aturar la interpretació de ‘Yellow’ per aplaudir persones del públic que estaven fent un pilar de dos, al qual Martin va referir-se com “el millor que havia vist al llarg d’un concert”.

El menysteniment de la llengua catalana ha sobtat al públic català, ja que ha suposat una diferència respecte a l’últim gran concert celebrat a Barcelona, el de Bruce Springsteen, en el qual el ‘Boss’ sí que va optar per prioritzar el català. Tanmateix, els concerts d’Springsteen van convertirs-se en el blanc de les crítiques de l’espanyolisme, que va acusar la promotora, Live Nation, de forçar la inclusió de la llengua catalana. Live Nation és també la promotora del concert de Coldplay, fet que podria explicar l’arraconament dels britànics al català.

Et pot interessar  El PSC vol crear una oficina per ajudar a prevenir les ocupacions delictives a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió