Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

L’ABC publicita reliquies de l’exèrcit nazi en fascicles

El senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha denunciat a la xarxa que l’edició del diari ‘ABC’ d’ahir comptava amb una pàgina sencera de publicitat per vendre unes escultures de l’empresa […]

Redacció
Redacció 24/01/2019
L'ABC publicita reliquies de l'exèrcit nazi en fascicles/Twitter @JonInarritu

El senador d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha denunciat a la xarxa que l’edició del diari ‘ABC’ d’ahir comptava amb una pàgina sencera de publicitat per vendre unes escultures de l’empresa ‘Ediciones y escultura histórica’ dedicades a la ‘División Azul’. Es tracta de la col·lecció ‘Camaradas’, que lloa aquesta unitat de soldats espanyols que va lluitar al costat d’Adolf Hitler durant la Segona Guerra Mundial. De fet, en el mateix anunci, també s’ofereixen escultures del dictador Francisco Franco i d’altres personatges molt reivindicats per l’ultranacionalisme espanyol, com el Cid o Isabel la catòlica.

I per si això no fos prou, en el mateix diari, l’ABC presenta la seva col·lecció ‘relojes de la II Guerra Mundial’ oferint en el primer fascicle el rellotge de pilot de la Luftwaffe, la força aèria de l’Alemanya nazi. Tot, en un número en que hi ha dues pàgines dedicades al suposat adoctrinament que existeix a Catalunya i el País Basc.

Relacionats