Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

La violència policial no té límits: Dinou hospitalitzats, un està molt greu i dos han perdut la visió d’un ull

La presencia massiva de policia espanyola crispa les protestes ciutadanes, caldria que el Govern de Catalunya demanes la retirada d’aquesta policia que no accepta les protestes independentistes

Redacció
Redacció 19/10/2019
Imatge d'arxiu d'Antidisturbis de la Policia Nacional

Brutalitat policial impensable en els països democràtics

Dinou persones estan hospitalitzades pels aldarulls dels últims dies a diversos punts de Catalunya en el marc de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Un d’aquests hospitalitzats està molt greu ingressat a l’Hospital Vall d’Hebron. Està estable dins de la gravetat. A més, dos més han perdut la visió d’un ull i estan ingressats a l’Hospital de Sant Pau. En aquest hospital també hi ha un tercer afectat per lesions oculars que està pendent d’una operació per intentar evitar que també perdi la visió. Aquestes lesions oculars se sumen al ferit durant la protesta a l’aeroport del Prat de dilluns que va perdre un ull després ser operat a l’Hospital de Bellvitge.

A l’Hospital de Sant pau de Barcelona hi ha ingressats 5 ferits greus, tres per lesions oculars, un de poca gravetat i un altre, ingressat el dia 16 d’octubre, que evoluciona favorablement. L’ingressat de poca gravetat té una lesió facial.

Al Sagrat Cor hi ha tres ingressats, un de greu, un de menys gravetat i un altre de llei. Mentrestant, a l’Hospital Vall d’Hebron, a més del ferit molt greu, n’hi ha ingressat un altre de lleu. A l’Hospital del Mar i hi ha un ingressat menys greu des del dia 18, i a l’Hospital Clínic un altre hospitalitzat està estable. A Girona, hi ha dos ingressats a l’Hospital Trueta, tots dos greus. Un dels hospitalitats va entrar el dia 16 d’octubre. A Tarragona hi ha tres ingressats. Dos a l’Hospital Joan XXIII, un de greu ingressat des del 17 d’octubre i un de menor gravetat. El tercer ingressat està a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla amb estat menys greu i ingressat des del dia 18.

Grande-Marlaska i Cunillera visiten a l’hospital agents de la Policia Nacional però no els ferits greus per la policia

El ministre de l’interior sentenciat per practiques de tortura participarà després a la reunió del CECOR

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, han visitat aquest matí a l’hospital agents de la Policia Nacional ferits durant els disturbis de divendres a la nit a la Via Laietana. Segons dades de la Policia Nacional, almenys set agents van ser evacuats a diversos centres hospitalaris arran dels incidents per “lesions”. Després de la visita a l’hospital, Grande-Marlaska es dirigirà a la reunió del CECOR amb els comandaments policials encarregats de l’operatiu a Catalunya, on també participarà el conseller d’Interior, Miquel Buch. Està previst que Grande-Marlaska comparegui a les 13 hores a la delegació del govern espanyol.