Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

La Vanguardia obvia en una enquesta a Jordi Graupera

|

- Publicitat -

La candidatura de Graupera preocupa al Grup Godó

Publicitat

Esquerra Republicana (ERC) guanyaria les eleccions municipals a Barcelona per l’estret marge d’un regidor. Així ho apunta l’enquesta GAD3 feta per a ‘La Vanguardia’ just abans de l’inici de la campanya pel 26-M, que atorga a la candidatura encapçalada per Ernest Maragall 11 regidors, seguits dels 10 edils que concedeix a la llista de Barcelona en Comú, liderada per Ada Colau. Així, l’enquesta deixa en tercera posició el PSC, que podria passar de tres a set o vuit regidors, mentre que la candidatura de Manuel Valls, amb el suport de Cs, n’obtindria cinc o sis. A continuació, vindria la llista de JxCat, liderada pel tàndem format per Joaquim Forn i Elsa Artadi, que dividiria a la meitat la seva representació actual i passaria de deu a cinc regidors. D’altra banda, el PP mantindria dos dels tres edils que té ara i, per contra, la CUP sortiria de l’Ajuntament.

La CUP fora de l’Ajuntament de Barcelona

Pel que fa a l’estimació de vot, ERC superaria BComú per un marge de 2,1 punts (24,2% i 22,1%, respectivament); el PSC es quedaria amb un 16,8%; la candidatura de Valls, registraria un 12,3%; JxCat, un 10,8%; el PP, un 5,2%, i la CUP, un 4,1%.

Segons La Vanguardia Forn el candidat més valorat però perd la meitat dels regidors

Quant a la valoració dels candidats que concorren a les eleccions municipals, només Forn assoleix l’aprovat, amb una puntuació de cinc sobre 10. Maragall el seguiria amb un 4,9; Artadi amb un 4,8; Collboni amb un 4,4; i Saliente, Valls i Bou, es quedarien amb un 3,7, un 3,1 i un 2,7, respectivament.

Et pot interessar  El Govern celebra la "imatge potent" de l'independentisme a la Diada

L’enquesta, realitzada a partir d’una mostra de 1.034 entrevistes, també recull que un 11% dels consultats no sap o no respon a la pregunta de a qui votarà el 26-M. A més, un 28,3% admet la possibilitat de canviar el sentit del seu vot en l’últim moment.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió