Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La Vanguardia confirma el xantatge d’Ada Colau a ERC: O feu president Sánchez o no tindreu pressupostos

Fins i tot Pilar Rahola ha caigut a la trampa de Catalunya en Comú obrint un debat sense sentit sobre l’augment d’impostos que ratlla la ridiculesa.

Redacció 22/12/2019

Els Comuns són experts en obrir debats falsos.

L’acord d’ingressos que han signat amb el govern no representa cap augment important de recaptació, segons diversos experts fiscals consultats. Però les actituds desmesurades, entre altres de Pilar Rahola, el fa bo. Resulta senzill, però, de desmuntat la suposada importància de l’acord Govern-Comuns mirant dades reals com, per exemple, quan es comprova que un contribuent amb uns ingressos de més de 90.000 € pagarà uns 190 € més, una quantitat irrisòria. Ras i curt: no s’ha produït cap reforma fiscal en profunditat i, en cas d’haver estat així, només acabaria beneficiant l’espoli fiscal que patim els catalans.

Els Comuns ho diuen molt clar: o feu Sánchez president a Madrid o votarem en contra dels pressupostos a Catalunya.

I aquest xantatge el confirma el diari La Vanguardia, que fa setmanes que somia i empeny perquè ERC s’abstingui a la investidura i faci Sánchez president. Ho confirma avui i ho remata en la seva editorial titulada “ERC, aterratge en el realisme” on hi diu, entre altres collonades, “Els republicans assumeixen al seu congrés una revisió pragmàtica de l’independentisme”, és a dir, es feliciten perquè entenen que l’independentisme ha tornat al “processisme” que tant de rèdit li va donar a Jordi Pujol.

El Grup Godó avala el xantatge com a eina política

Malgrat que costi d’entendre, el govern més independentista de la història segueix donant suport econòmic a la capçalera del grup Godó, rotatiu que pretén que les seves opinions i directrius portin el full de ruta cap a la renúncia a la independència per part d’alguns partits. En una època de crisi de la premsa en paper, el Grup Godó ho reverteix ocupant les tertúlies dels mitjans de comunicació públics de Catalunya: no existeix programa que parli de política o tertúlia a TV3 i Catalunya Ràdio que no tingui periodistes o opinadors vinculats al grup comunicatiu unionista com és el Grup Godó.