Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

La Vanguardia blanqueja la repressió del president Sánchez

El Gobierno no fa callar la seva fiscalia i ara aprovarà rebaixar el delicte de sedició

Redacció
Redacció 20/09/2020
Imatge d'una trobada entre Pedro Sánchez i Felip VI / ACN

La capçalera del grup Godó ara ens surt amb que el Gobierno vol moure fitxa amb els presos modificant el delicte de sedició per la via ràpida, però, mentrestant, és incapaç d’aturar la seva fiscalia perquè no recorri el tercer grau dels presos polítics i vagi aturant la repressió.

Si llegiu el text de la periodista Lola Garcia, podreu percebre com utilitza la proposta de l’executiu de l’Estat per advertir els independentistes que cal que es portin bé com, per exemple i entre altres coses, la directora adjunta del diari insinua que estaria bé aprovar els pressupostos i no tornar a l’1-O.

Propostes com aquestes, com les que en un moment va fer el dirigent dels Comuns, Jaume Asens, van ser aturades perquè no fossin vistes com un xantatge. Respecte a l’empresonament dels presos polítics, els dirigents del PSOE moltes vegades han donat a entendre que “si us porteu bé podem aprovar indult o reformar el codi penal”. Ara hi tornem a ser amb una filtració interessada, que no diu res de nou, però obre la porta a què els presos polítics tinguin una sortida per la via de la reducció del delicte de sedició i no per la via de l’amnistia.

El Gobierno és expert en jugar amb la repressió per fer xantatge

La mateixa crònica de la Sra. Garcia afirma, sense mitges tintes, que la modificació del codi penal es va aturar, però ara volen reprendre-la per fer més fàcil l’acord de pressupostos amb els partits independentistes. Ells mai no se n’amaguen, de dir que la repressió és una eina per al xantatge polític i la mateixa Lola Garcia ho confirma.

Ho ha dit també avui una altra veu de pes, el ministre de justícia Jan Carlos Campo, casualment, en perfecta sintonia temporal amb el diari. Tot per intentar desarmar el moviment independentista per la via de la repressió. El Gobierno no juga net mai i utilitza el diari La Vanguardia per blanquejar-se.

Relacionats