Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La Vanguardia blanqueja la injustícia del segon grau als presos polítics

En un article adverteix a Justícia que no s’atreveixi a classificar-los en el tercer grau ja que això faria emprenyar a la Fiscalia

Redacció
Redacció 14/12/2019

Si el Departament es porta bé a lo millor ens portarem bé nosaltres

Afirma la capçalera del Grup Godó que si el Departament de Justícia que presideix la republicana Esther Capella confirma els presos polítics (en cap moment el mitjà parla de presos polítics, relat unionista) en el segon grau, la Fiscalia dependent del Govern Espanyol estudiaria si cas per cas ofereix la via del article 100.2 que podria permetre la sortida per anar a treballar o a la realització de serveis socials.

El Grup Godó pressiona per evitar que la Conselleria de Justícia situí els presos polítics en tercer grau

El diari planteja un escenari molt negatiu si Justícia situa els presos polítics en el tercer grau, fet que seria normal si no estiguéssim en un estat de repressió i amenaces, aquest cop blanquejades per la capçalera del Grup Godó.

El Departament de Justícia tindrà que justificar molt motivadament la negativa a decretar el tercer grau, que és el que toca segons experts en temes penitenciaries

El debat a les juntes d’avaluació ja va ser intents i sembla que la majoria es decantava pel tercer grau, però la pressió del que podria passar va fer que finalment decidissin el segon grau de manera injusta. Però aquesta avaluació no és d’obligat compliment i és finalment la Conselleria de Justícia qui té la paraula.  Si la Conselleria no té capacitat per fer polítiques pròpies en matèria penitenciaria de que serveixen tenir les competències?  La Conselleria farà cas a la justícia o a les pressions i amenaces d’un fiscalia controlada pel Govern Espanyol i blanquejada per la caverna mediàtica?