Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

La ridícula excusa d’una alcaldessa del PP després de posar amb una bandera franquista i anar al Valle de los Caídos

“No m’he de penedir de res, ni de les meves idees, ni dels meus actes”. Són paraules de l’alcaldessa popular de Gomezarracín (Segovia), Laura del Río, després de fotografiar-se amb una bandera […]

Redacció
Redacció 29/01/2019
Fotografia en la qual apareix l'alcaldessa popular de Gomezserracín (tercera per la dreta)/ RÀDIO SEGÒVIA

“No m’he de penedir de res, ni de les meves idees, ni dels meus actes”. Són paraules de l’alcaldessa popular de Gomezarracín (Segovia), Laura del Río, després de fotografiar-se amb una bandera franquista -juntament amb dos dels seus regidors- a continuació de visitar ‘El Valle de los Caídos’.

Davant la denúncia de la situació per part del secretari de Política Municipal del PSOE de Segòvia, Alberto Serna (que assegura que la imatge “va acompanyada d’unes manifestacions a través de les xarxes socials en què assenyala que ‘Franco no va ser qui va començar la guerra’ o que ‘la dictadura parteix de la transició'”), Laura del Río s’ha justificat de la pitjor manera que ho hagués pogut fer: retraient als socialistes que no actuïn de la mateixa manera amb la bandera franquista que amb les estelades que es veuen en alguns ajuntaments catalans. Com si es tractés del mateix.

A més, ha afegit que la seva ideologia franquista pertany a l’àmbit de la seva vida privada i la bandera, “vigent fins al 1981”, no és preconstitucional. Una bandera, diu, que era propietat de l’amo d’una coneguda cafeteria madrilenya regentada per un ciutadà d’origen xinès i decorada amb tota mena de merchandising franquista, a les portes de la qual es va fer la foto. “És una excursió privada amb uns amics i en cap moment vaig amb el títol d’alcaldessa gravat al front”, ha insistit.

Relacionats