Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

La revolta de la Germania, protagonista de la Diada de Mallorca 2022

Amb el lema “Agermanem Mallorca”, el Consell de Mallorca vol reivindicar la revolta històrica aquest 31 de desembre

Redacció 02/12/2022
Agermanem Mallorca - Consell de Mallorca

El Consell de Mallorca celebrarà la Diada de Mallorca amb un fil conductor molt especial: la revolta social de la Germania. I és que aquest any, la Diada de dia 31 de desembre coincideix amb els 500 anys de la revolta històrica dels menestrals de Palma i els pagesos de la Part Forana contra el poder establert.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Presidència, Javier de Juan, han presentat aquest divendres el calendari d’actes amb activitats que ocuparan tot el mes de desembre. “És un dia per a reivindicar les nostres arrels, per a reafirmar-nos com a poble, i cohesionar-nos en tota la nostra diversitat recordant el nostre passat i fer que la nostra identitat ens impulsi cap al futur”, ha assenyalat Cladera, segons recull dBalears.

Agermanem Mallorca

A més, el Consell també ha reivindicat el paper històric de la Germania i ha destacat la seva col·laboració en el documental ‘La Germania, cas obert’ per contribuir a donar difusió “d’aquesta part de la nostra història que parla de la valentia de la gent davant de la injustícia i el perill dels totalitarismes”. Per això, s’han organitzat 12 visites teatralitzades basades en els fets de La Germania.

L’acte principal de la Diada 2022 tindrà lloc el 18 de desembre al Teatre Principal de Palma, on es durà a terme l’entrega dels premis, honors i les distincions de la institució. La projecció del documental ‘La Germania, cas obert’ el dia 20 de desembre a les 19 h al Teatre Principal d’Inca.