Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La repressió continua: condemnen a presó 5 activistes que el 2018 van manifestar-se a favor de la investidura de Puigdemont

L’Audiència de Barcelona considera que només s’ha pogut provar, en part, un delicte de desordres públics, però, així i tot, els envia a presó

Redacció 22/02/2023
Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a presó a cinc activistes de l’anomenat grup dels “Set del 30-G” que van manifestar-se a favor de la investidura del president Carles Puigdemont el 30 de gener del 2018. El tribunal, que va jutjar els fets el passat mes de novembre, ha imposat penes d’entre cinc mesos i un any de presó per a cinc dels acusats, mentre que un sisè ha estat absolt, i un setè va ser apartat de la causa perquè se’l jutgi a part, segons ha avançat VilaWeb.

L’acusació particular estava formada per 11 agents dels Mossos d’Esquadra (que van acabar sent 9), després que la Generalitat es retirés de la causa, els quals demanaven penes de fins a 4 anys de presó al·legant un delicte d’atemptat contra l’autoritat, de lesions i de desordres públics. Finalment, però, l’Audiència de Barcelona ha considerat que només s’han pogut provar en part les topades amb els agents, segons informa VilaWeb, però així i tot condemna els acusats a penes d’un any de presó per a tres manifestants, i de cinc mesos per als altres dos.

Els cinc acusats van participar en la manifestació convocada per l’ANC i els CDRs que reclamava la investidura de Puigdemont i que va arribar fins a les portes del Parlament. Allà, va haver-hi enfrontaments amb els agents dels Mossos d’Esquadra desplegats als entorns del Parlament, tot i que molts dels que formaven part de l’acusació particular no podien acreditar qui va lesionar-los.