Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

‘La Razón’ treu bilis per l’estelada dels Castellers de Vilafranca en un partit de l’NBA

El diari espanyolista titlla els fets d'”escàndol”

Redacció 11/10/2019
Els Castellers de Vilafranca actuant al Chase Center de San Francisco, la pista dels Golden State Warriors, on han fet dos pilars de 4 al centre de l'estadi i han desplegat una bandera nord-americana i una estelada

Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest dijous al Chase Center de San Francisco, la pista dels Golden State Warriors, subcampió de l’NBA. Els Verds han fet dos pilars de 4 al centre de l’estadi, on han acabat desplegant una bandera nord-americana i una estelada. En la prèvia del partit, els Castellers de Vilafranca han descarregat dos castells de set: el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla. També han fet el pilar de cinc. Aquesta imatge no ha agradat gens a la premsa espanyolista i, com a exemple, l’article del diari ‘La Razón’ sobre els fets, que han titllat d'”escàndol”.

La colla també han actuat a la seu de Google, on han plantat el 3 de 7 i el 4 de 7. Paral·lelament, al matí, els Verds han actuat a la Universitat d’Stanford, on han descarregat el 4 de 8, el 3 de 7 net, la torre de 7, 10 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i un pilar de cinc. La delegació de 180 castellers serà fins diumenge a San Francisco, on aquest dissabte actuarà a la festa que organitzaran els catalans de la ciutat.