Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024
Edició 2087

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de abril del 2024

La RAE fa una defensa aferrissada del castellà davant l’aprovació de la llei Celaá

|

- Publicitat -

La Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola (RAE) ha demanat al govern de Pedro Sánchez que no posi “obstacles” perquè l’espanyol sigui llengua vehicular a l’educació catalana. La RAE reacciona a l’aprovació de l’anomenada Llei Celaá, la nova llei d’educació que, entre d’altres, elimina l’obligatorietat del castellà com a llengua vehicular a l’escola catalana. La RAE demana al poder legislatiu (Congrés i Senat) que no es desviï de la protecció que la Constitució dispensa a l’espanyol com a llengua oficial de l’Estat i afirma que la preocupació principal que té és que el futur text legal “no posi en qüestió l’ús de l’espanyol a cap territori de l’Estat ni promogui obstacles perquè els ciutadans puguin ser educats en la seva llengua materna”.

L’entitat recorda que Espanya forma part d’una “comunitat cultural” integrada per “prop de 600 milions de persones” amb capacitat per utilitzar l’espanyol, “i més de 485 milions que el tenen com a llengua materna”. Per això subratllen que el castellà és un “bé de valor incalculable” i “patrimoni comú” de “les nacions i els pobles que l’utilitzen”.

Publicitat

Això, afirma la RAE, “obliga tots els governs, especialment el d’Espanya, a garantir el seu coneixement i lliure utilització”.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut