Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La premsa taiwanesa explica el suport de Carles Puigdemont a la independència de l’illa

El passat dissabte, la presidenta de la República de la Xina (Taiwan) Tsai Ing Wen va escriure un post en català per tal de contestar al mandatari xinès: Xi Jinping. […]

Redacció
Redacció 07/01/2019
Taiwan News

El passat dissabte, la presidenta de la República de la Xina (Taiwan) Tsai Ing Wen va escriure un post en català per tal de contestar al mandatari xinès: Xi Jinping. Tsai Ing Wen expressava la fermesa del poble taiwanès de no integrar-se a la Xina popular. El post a Facebook incloïa una estelada.

La notícia va ser difosa per La República i altres mitjans digitals, fins a fer reaccionar a Carles Puigdemont, qui dissabte al vespre va agrair el gest a la presidenta taiwanesa. El president legítim en el seu escrit compartia la lluita de Formosa per la llibertat, la independència i l’autodeterminació: “We stand by #Taiwan in your struggle for freedom & #selfdetermination”, en paraules de Puigdemont.

Avui, el diari digital Taiwan News ha publicat la notícia de la resposta de Puigdemont, mostrant el suport del president legítim a la lluita de l’illa de Formosa. El rotatiu també es fa ressò del retwit de Puigdemont a les paraules de Tsai Ing: “Taiwan opera exactament com totes les altres democràcies al del món,” i que, com una presidenta d’elegida, té la responsabilitat de “defensar els valors i camí de vida” del país.