Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

La ponent de l’informe Pegasus creu que la UE té un “deure moral” amb les víctimes i demana “no ser còmplice” del cas

Sophie In 'T Veld assegura que les persones espiades van ser escollides de forma deliberada "per raons polítiques"

|

- Publicitat -

La ponent de l’informe del Parlament Europeu sobre l’ús de Pegasus, la Sophie In ‘T Veld, creu que les institucions europees tenen un “deure moral” amb les víctimes de l’espionatge i la resta de la ciutadania. “Sabem que no podem forçar a la Comissió i al Consell perquè actuïn […], però si deixem que això passi per alt a la UE, seran còmplices de la destrucció de la democràcia”, ha remarcat aquest dimarts en una roda de premsa des d’Estrasburg. Segons la dirigent neerlandesa, els casos desvelats han posat de manifest que les persones escoltades van ser escollides de forma deliberada “per raons polítiques” i assegura que l’Eurocambra “no s’aturarà” en el seu objectiu d’aconseguir investigacions justes i donar suport a les víctimes.

Publicitat

De nou, In ‘T Veld ha lamentat que la gran majoria d’estats utilitzin la seguretat nacional com a argument per justificar l’espionatge i s’ha mostrat “preocupada” per les implicacions que això pugui tenir, sobretot en clau electoral en els diferents països que celebren comicis aquest any.

L’eurodiputada del grup Renew també ha criticat la manca de col·laboració d’algunes autoritats nacionals en l’elaboració de l’informe i ha carregat contra la manca d’independència d’algunes d’elles. “Molts països diuen que cal anar a les autoritats nacionals a denunciar, però quin sentit té si resulta que aquestes són les que acaben espiant?”, ha qüestionat.

Per la seva banda, el president del comitè Pegasus, Jeroen Lenaers, ha apuntat que, en una situació ideal, la comissió del Parlament Europeu no hauria d’existir. Malgrat tot, ha insistit que la feina del grup no està “ni molt menys acabada” i s’ha mostrat convençut que les recomanacions que aprovarà l’Eurocambra “marcaran la diferència” per aconseguir que l’ús de programes d’espionatge il·legal desapareguin de les institucions europees.

Et pot interessar  Meta, la matriu de Facebook, afronta una multa rècord de 1.200 milions d'euros per transferir dades de ciutadans europeus als Estats Units
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió