Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

La policia nacional manté retinguda una jove d’Algèria a l’aeroport del Prat

L’Estat li ha denegat l’asil i sotmet a la jove a tornar al seu país, on pot ser maltractada pel seu pare

Redacció 31/12/2019

Una jove d’Algèria ja fa dotze dies que està retinguda a la comissaria que la policia espanyola té a l’aeroport del Prat. La noia de 26 anys, va demanar asil polític per no haver de tornar al seu país d’origen, ja que si ho fa, haurà de casar-se amb un home triat pel seu pare.

La família la va enviar a Moscou per estudiar i aprofitant que el vol de tornada feia escala a Barcelona, la jove va demanar protecció internacional. Després de dotze dies, l’Estat li ha denegat l’asil en considerar que les seves explicacions són contradictòries.

La seva advocada, Francys Villegas, ha declarat que ella és cristiana però el seu pare és musulmà. La víctima explicava que quan ella llegia la bíblia, el pare li pegava i li deia que ha de complir el compromís de casar-se amb un veí seu, perquè així ho havia pactat. Villegas creu que si la deporten li podrien practicar la violació o bé apedregar-la. També denúncia diverses irregularitats en tot el procés, com ara que la noia no pogués comptar amb un intèrpret que parlés àrab quan explicava els fets.