Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024
Edició 2129

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 25 de maig del 2024

La policia espanyola “segresta” unes hores el secretari de l’esport per la corrupció al Consell Esportiu de l’Hospitalet

|

- Publicitat -

Segueix la repressió contra els independentistes, aquest cop utilitzant la corrupció a l’ajuntament socialista de l’Hospitalet

Publicitat

La Policia Nacional va detenir dimarts durant unes hores el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, per interrogar-lo sobre presumptes subvencions irregulars al Consell Esportiu de l’Hospitalet. Cal recordar que el cos policial va detenir el juny passat el màxim responsable d’aquesta entitat privada en el marc d’una investigació per malversació de fons públics, falsedat documental i blanqueig. En declaracions a l’ACN Figueras ha explicat que el van interrogar a l’entorn del procediment administratiu a través del qual s’adjudiquen les subvencions. En aquest sentit els va subratllar que el secretari “no participa en la licitació de cap concurs”. Figueras ha afirmat que té la consciència “molt tranquil·la”.

El secretari general de l’Esport ha relatat que divendres passat va rebre una trucada de la Policia Nacional que el citava a declarar ahir dimarts a la comissaria de la rambla Guipúscoa de Barcelona. Figueras hi va anar de forma voluntària i un cop allà se li va comunicar la situació de detingut. També li van dir que el deixarien en llibertat després sense cap tipus de mesura cautelar i que es feia d’aquesta manera per “preservar les garanties processals”. Figueras s’ha mostrat “molt sorprès” tant pel fet que li comuniquessin la detenció just en aquell moment com per la “vaguetat” dels fets que s’investigaven.

Assegura que no se li va concretar cap termini temporal que s’estigués investigant, i afegeix que tampoc coneixien com funcionen els procediments administratius. “Els vam explicar tres coses -ha indicat el secretari de l’Esport-, que el Consell Esportiu de l’Hospitalet és una entitat privada, que en els últims anys totes les subvencions sol·licitades i atorgades ha estat ben tramitades i ben justificades i que el secretari general de l’Esport no participa en cap dels passos del procediment”.

En aquest sentit, Figueras ha recordat que hi ha “mecanismes de control exhaustius” que verifiquen tot el procés abans de l’atorgament d’una subvenció. Per això ha mostrat “plena confiança” en l’equip tècnic de la Secretaria General de l’Esport i ha afirmat que té “la consciència molt tranquil·la”.

Ara la investigació policial continua, però Figueras, que manifesta la “màxima voluntat de transparència”, confia que “havent deixat clar que no hi tenim cap participació”, la policia tanqui aquesta via.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut