Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La plataforma Pública i en Català veu la nova llei com el “final legal” de la immersió lingüística

COS, SEPC, CGT, USTEC i Intersindical reclamen un comitè jurídic que afronti possibles denúncies contra els docents

Redacció 08/06/2022
Representants de la plataforma Pública i en Català es concentren a les portes del Parlament en rebuig a la llei del català Data de publicació: dimecres 08 de juny del 2022, 12:48 Localització: Barcelona Autor: Maria Asmarat

La plataforma Pública i en Català ha rebutjat frontalment la nova llei del català a l’escola, perquè representa “un enorme pas enrere en la normalització de la llengua”. COS, SEPC, CGT, USTEC i Intersindical asseguren que la proposició de llei que s’ha aprovat aquest dimecres el Parlament “és un clar retrocés respecte del marc legal vigent” perquè suposa el “final legal” de la immersió lingüística i obliga a aplicar la sentència del 25% de castellà a les aules. A més, remarquen que pot obrir la porta a la segregació per motiu de llengua.

“Deixa els directors al descobert davant d’una possible desobediència”, ha dit la delegada d’ensenyament de la CGT, Marta Jové. Per aquest motiu, la plataforma reclama un comitè jurídic que afronti les possibles denúncies contra els equips directius i els docents que es neguin a complir la sentència.