Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

La plantofada de Joan Baldoví que deixa malmès el cantant espanyolista José Manuel Soto

|

- Publicitat -

“Quina nova llengua t’agradaria aprendre?”, aquesta és la pregunta que acompanya un mapa d’Europa on s’indica la primera llengua estrangera que cada país vol aprendre. Com han explicat a Público, dels 28 països que figuren en el mapa —s’inclou encara al Regne Unit—, en 19 d’ells predomina l’espanyol com a idioma que els agradaria aprendre. En altres sis ho fa l’alemany, en dos el francès i en un el rus.

Publicitat

El mapa fa evident que el castellà és una llengua àmpliament coneguda i respectada, però el cantant unionista José Manuel Soto ha publicat una piulada, en castellà, on reflexiona: “Tota Europa vol aprendre espanyol mentre a Espanya se’l margina…”. Davant la ridiculesa de pensar que una llengua majoritària com és el castellà es troba “marginada” a l’Estat espanyol, Joan Baldoví (Compromís) li ha etzibat: “De veritat, com pots ser tan ximple, José Manuel?”

El cantant sevillà, conegut pels constants menyspreus a les esquerres i a l’independentisme, va afirmar el juny en una entrevista a El Mundo que havia “rebut diferents propostes tant de Vox com del PP”. Probablement per això ningú s’ha sorprès del seu poc coneixement de sociolingüística.

 

Et pot interessar  El tendenciós retrat dels mitjans madrilenys de la Diada per debilitar l'independentisme
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial