Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

La patacada del PP en la recollida de firmes en contra els indults l’obliga a abandonar la campanya

Aquesta candidatura des d’un punt de vista jurídic presenta moltes dificultats per fer-se realitat, ja que no pot influir directament en processos judicials sense fer trontollar la separació de poders. No obstant això, escenifica l’oposició activa al Gobierno de Sánchez i permet recuperar part dels votants perduts a Vox

Redacció
Redacció 29/07/2021
Imatge de la seu del PP a Madrid

El conegut partit dretà dirigit per Pablo Casado afronta una nova decepció. En una estratègia delirant per establir-se com una opció política marcadament en contra de l’independentisme català, el Partido Popular emprèn una iniciativa de recollida de firmes per aconseguir anul·lar l’indult dels presos polítics catalans, tal com afirma eDiario.es . Seguint amb la mateixa estratègia que la del Govern de Mariano Rajoy per rebatre l’Estatut català, van anunciar aquesta acció conjuntament amb altres.

El plantejament d’aquesta candidatura, a més a més d’antidemocràtic, perquè de fer-se realitat negaria la separació de poders, presenta, des de bon inici, forces dificultats. Des d’un punt de vista d’estratègia política sí que manté una major lògica, atès que esdevé un element de pressió en contra de PSOE i Unidas Podemos, perquè permetria evidenciar una pèrdua de vots. A més a més, genera un espai mediàtic per recuperar part dels perduts a Vox, i, més important encara, transmet la idea de ser un partit actiu d’oposició al Gobierno de Sánchez.

Efectivament aquesta podria ser una estratègia de màrqueting del partit en tant que han presentat altres recollides de firmes per: donar suport als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, per combatre l’ocupació il·legal, en contra de la llei Celaá i en defensa de les oliveres i de l’oli d’oliva entre d’altres…

El nombre mínim de firmes a aconseguir per presentar una candidatura segons la Constitució és de 500.000 firmes acreditades. Malgrat això, el Partido Popular va establir en 75.000 la petició a la plataforma digital i, avui dia, n’ha aconseguit menys de 60.000.

Com informa el Diario.es, en el web del PP ha desaparegut el comptador de firmes d’aquesta iniciativa i Casado fa més de dues setmanes que no la menciona, mostrant-se molt allunyats del mínim exigible a aconseguir perquè la candidatura avancés. En altres paraules, es tracta d’una candiudatura que actualment té la mateixa capacitat d’influència política que el paper mullat.