Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La muntanya russa dels mercats financers obliga el BCE a reunir-se per analitzar les tensions dels últims dies

El banc central informa que aquesta mena de trobades són habituals quan es produeixen “moviments sobtats”

Redacció 17/03/2023
La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, durant un diàleg amb els eurodiputats del Comitè Econòmic i d'Afers Monetaris a Brussel·les Data de publicació: dimarts 29 de novembre del 2022, 10:56 Localització: Brussel·les Autor: Unió Europea

El consell de supervisió del Banc Central Europeu (BCE) s’ha reunit aquest divendres de forma extraordinària per analitzar les tensions als mercats financers dels últims dies, marcades per la fallida als Estats Units de Silicon Valley Bank i la caiguda i posterior recuperació a la borsa de Credit Suisse. Segons ha informat un portaveu del BCE, aquestes trobades són habituals quan es produeixen “moviments sobtats” en l’entorn econòmic.

La reunió arriba just l’endemà que l’entitat presidida anunciés una nova pujada de tipus de 0,5 punts -situant el tipus bàsic en el 3,5%- per continuar fent front a la inflació i després d’assegurar que disposa de “tots els instruments necessaris” per aportar liquiditat al sistema financer “si fos necessari”.

Des del banc central apunten que la reunió serà breu i no s’espera cap comunicació posterior. La trobada, doncs, es limita a un intercanvi d’idees entre els membres del consell de supervisió.

Per altra banda, la presidenta de la institució, Christine Lagarde, va defensar aquest dijous que el sector bancari de la zona euro gaudeix d’una “capacitat de resistència i una posició de capital i liquiditat sòlida” i que, per ara, el BCE manté una posició “atenta” al voltant dels últims esdeveniments als mercats.