Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

La Moncloa veu “insuficient” la declaració de l’esquerra abertzale i omet la petició d’Otegui

|

- Publicitat -

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha afirmat que la declaració de l’esquerra abertzale que reconeix el “dolor” de les víctimes d’ETA és un “pas insuficient”. “Haurien de demanar perdó” i “passar de la paraula als fets”, ha afirmat aquest dimarts Rodríguez en roda de premsa després del Consell de Ministres.

Publicitat

La portaveu del govern espanyol ha reclamat que l’esquerra abertzale “condemni” els homenatges a presos de la banda terrorista quan surten dels centres penitenciaris. Rodríguez ha dit que gests com la declaració que va llegir ahir dilluns el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, estan “bé”, però que cal que aquest espai polític “vagi molt més enllà”.

Rodríguez ha remarcat que el govern espanyol “està sempre amb les víctimes” i ha dit que “el que va permetre derrotar ETA va ser la unitat de tots els demòcrates”. En aquest sentit, la ministra ha criticat els pronunciaments que ha fet el PP sobre aquesta qüestió i ha fet una crida a la unitat en aquest tema.

La ministra portaveu ha afirmat que és moment de “celebrar que fa 10 anys que la democràcia va derrotar ETA” i que va ser per la “unitat política, els cossos de seguretat, els jutges, els mitjans de comunicació”, és a dir, “la societat espanyola”.

No obstant això, Rodríguez, que comparteix partit amb el president del Gobierno que segons el diari Público va “acordar” la creació dels Grupos Antiterroristas de Liberación, no fa esment a altres víctimes del terrorisme com podrien ser les dels GAL. Així, la portaveu ha omès completament la qüestió que Arnaldo Otegui ha demanat.

Et pot interessar  Allisada de Puigdemont a Felipe González: "Polítics que fan pujar el preu de la calç viva"

El coordinador d’EH Bildu va afirmar que és “un pas qualitatiu per a la convivència” que Felipe González reconegués que va organitzar els GAL. Sembla, per tant, que aquesta demanda ha passat desapercebuda per la Moncloa, com pel partit que Felipe González va presidir.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió