Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

La Moncloa tanca la porta a modificacions del text de la Reforma Laboral

La portaveu del Gobierno no ha contemplat cap altre escenari que l’aprovació íntegra del text que va sortir del Consell de Ministres

Agències 25/01/2022
La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

Queden nou dies perquè el Congreso voti la convalidació de la Reforma Laboral i el Gobierno “no contempla cap altre escenari” que una aprovació del text que va sortir del Consell de Ministres i que recull l’acord entre el mateix executiu i els agents socials.

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, ha apuntat que l’únic objectiu del seu executiu és una aprovació de l’acord “en la seva integritat”, i no parla, per ara, de la possibilitat de tramitar-lo com a projecte de Llei. Els grups, segons Rodríguez, hauran de dir “sí” o “no” a “contractes indefinits, llocs de treball i la dignitat dels treballadors”.

L’executiu insisteix en la negativa a introduir modificacions a l’acord per captar el vot dels seus socis tradicionals. El PNB, marcat pels sindicats ELA i LAB, ha advertit que votarà en contra de qualsevol acord que no prioritzi els convenis autonòmics per sobre dels estatals, i ERC ha posat sobre la taula sis condicions que passen, en primer terme, per recuperar les indemnitzacions a 45 dies i retornar a la Generalitat la capacitat de decisió sobre els ERO.

La Moncloa té al seu abast un ‘sí’ de Cs, que ja ha expressat la seva disposició de votar a favor del text sense modificacions per restar influència als grups nacionalistes, i un possible reguitzell de suports de grups com el PDeCAT, CC, que passa per aconseguir l’aprovació amb l’abstenció d’UPN.

Una suma que li permetria una aprovació per la mínima malgrat el vot en contra del PNB, ERC i Bildu.”El govern defensa el suport a l’acord en la seva integritat. És un acord important. Estem parlant de la convalidació d’una norma que ja esta aprovada”, ha afirmat Rodríguez a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, i “no contemplem un altre escenari que un suport dels grups a l’acord entre el govern espanyol i els agents socials”.

El Gobierno aposta per la “solució diplomàtica” i dona per tancada la disputa entre PSOE i Podem per Ucraïna

La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, ha volgut deixar clar aquest dimarts que el seu executiu aposta de manera unívoca per una solució diplomàtica a Ucraïna i també per la “necessitat de dissuasió”. “Hem de superar la situació amb diàleg i l’instrument per a la pau és l’acció diplomàtica ha dit”.

Isabel Rodríguez ha afirmat que “Espanya és un país de pau” i “estem defensant que tots som importants per aconseguir aquest objectiu”. Ha destacat que a les reunions de ministres d’exteriors d’aquest dilluns es va reiterar la unitat de la QUE i transatlàntica en que “la solució és diplomàtica” i en la “necessitat de dissuasió” juntament “a la defensa de la legalitat internacional” i a “possibles sancions massives” a Rússia. “Espanya treballa per a la pau des de l’acció diplomàtica”, i aquesta “és la posició oficial”

La posició concreta del govern d’Espanya és la unitat en la defensa de la acció diplomàtica.

CGPJ: “encara no coneixem oficialment la posició sobre la llei d’habitatge”, perquè el que interessa és “el rigor jurídic”. La posició del govern pel que fa a la renovació del CGPJ, saben que portem 1.000 ies esperant la seva renovació i per tant demanem

Sobre Ucraïna posem en valor que el ministre d’Exteriors ha parlat amb tots els grups parlamentaris i aquesta mateixa tarda compareixerà al Congreso per expressar la posició del govern. “La política exterior és una política d’Estat i creiem que hem d’estar tots units”, i per tant “agraïm la col·laboració lleial” de tots els grups.